За нашето училище   

 

    Българското неделно училище “Св. Св. Кирил и Методий” към БПЦ Св. София е първото българско училище в щата Аризона, Съединени Американски Щати. Създадено малко след направата на българската православна църква Св. София, то отваря своите врати за малки и големи на 15ти Септември 2002 г. Първите хора, които от доброволни начала са преподавали на децата в училището, са г-жа Катя Вълева, г-жа Йорданка Добрикова, г-жа Нели Николова, Мис Пеги, Виолета Цонева и др. В началото е имало около 15 деца от най-различни възрасти. С помощта на много доброволци и дарения, училището е закупило учебни материали, дъски за писане, чинове и други консумативи с течение на времето.

    В историята си училището дори Боян Милев, син на Леда Милева и внук на Гео Милев, е участвал като учител и организатор на културни програми в продължение на една година. Той също така порадил на училището преведена на английски стихосбирка на Леда Милева.

    Днес, българското неделно училище към БПЦ Св. София е вече акредитирано от Министерството на Образованието и Науката и всички деца, които се обучават имат възможност да получат удостоверение за проведено обучение.

    Записването и обучението на децата е напълно безплатно благодарение на Министерството на Образованието и Науката.


                     Ще се радваме да се присъедините към нас! :)